Undine (CD)

Undine, een verhaal in muziek, woord en beeld

Heleen had hem al eens gespeeld, Rob kende hem: de sonate Undine voor fluit en piano van Carl Reinecke. Daar moest vast een verhaal bij zijn, dus Paul ging op zoek en vond het in voedzaam negentiende-eeuws Duits geschreven verhaal van Friedrich de la Motte Fouqué. Hij bewerkte het gotische sprookje vol uitvoerige beschrijvingen en kronkelige plottwists tot een nieuwe versie, waarmee hij het verhaal uit de vergetelheid trok.

Zoals Mythisch met Muziek steeds doet, brachten we verhaal en muziek weer bij elkaar en namen het op in onze voorstelling De Ziel van het Water, waarin ze ook andere muzikale waterverhalen vertelden: Sinbad, Alcyone, De Vliegende Hollander. Maar dat Undine-verhaal hield een speciaal plekje. Zou het niet leuk zijn het eens op te nemen? En deze nieuwe versie van het oude verhaal in een boek te zetten?

Dat kost nogal wat en dus zetten we een crowdfunding op, die bijzonder succesvol was. Mede door de bijdragen van het Prins Bernhard cultuurfonds en de Provincie Gelderland konden we aan de slag. We vonden kunstenares Marie-Louise Hooymans bereid om het boek te illustreren met sfeervolle linosnedes. 

Paul schreef de tekst voor het boek, Heleen en Rob namen de muziek op, Paul sprak het verhaal in bij de muziek en het geheel werd netjes gemixt door Marcel Verbeek.

Ook luisteren? Je vindt het op de welkbekende streamingdiensten. Boek en CD hebben? Stuur ons een mailtje! Een boek kost €22,50, een CD €12,50, wil je ze allebei, dan betaal je maar €30,-! Vind je de lino’s ook zo mooi? Je bestelt ze bij Marie-Louise zelf.

Voorstelling horen? Kijk in onze agenda! Of neem contact met ons op om je eigen Undine-voorstelling te boeken.

Spotify

Apple Music

YouTube

Fragmenten

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Vertelling deel 1
Vertelling deel 2
Vertelling deel 3