Heleen de Witte

Heleen de Witte is fluitist, fluitdocent en mede-eigenaar van VOF Doesburg. Sinds haar prille jeugd speelt ze piano, en vanaf haar 15e fluit. Na het behalen van haar VWO diploma ging ze naar het Maastrichts conservatorium. Ook ontstond hier al de samenwerking met Rob van Heck. In die tijd deed ze steeds meer ervaring op in alle soorten en stijlen muziek. Vooral muziektheater en hedendaagse muziek waren haar op het lijf geschreven. Met verschillende gezelschappen heeft ze de halve wereld rondgereisd om deel te nemen aan allerlei festivals en dergelijke.

Na deelname aan een zomercursus in Engeland bij de beroemde fluitist William Bennett nodigde hij haar uit om bij hem aan de Staatliche Hochschule für Musik te komen verder studeren. Daar sloot ze de studie af met het Solistendiplom. Later behaalde ze in Maastricht nog het diploma Uitvoerend Musicus en de aantekening kamermuziek, telkens met onderscheiding. In de tussentijd werkte ze bij het Limburgs Symfonie Orkest, later bij het Städtisches Orchester Aachen en gaf ze les aan een Belgische Muziekacademie .

Op een gegeven moment kreeg ze een baan bij Het Gelders Orkest en dat was reden om te gaan verhuizen naar Nijmegen. 25 jaar lang heeft ze het orkest gecombineerd met een lespraktijk. Inmiddels heeft ze haar loopbaan bij het orkest opgegeven om meer tijd te kunnen steken in haar zaak, in kamermuziek, lesgeven, coachen van ensembles en mooie projecten zoals ‘Mythisch met Muziek’.

www.heleendewitte.nl