Paul Groos

Paul is verhalenverteller en classicus. Hij vertelt graag verhalen die al lang meegaan, maar gaan over herkenbare menselijke emoties en dilemma’s.

Paul begon als kind verhalen te maken, hoorde verhalen van zijn ouders en familie. Hij ging naar het gymnasium en studeerde in Nijmegen Klassieke Talen en in Utrecht Keltische Talen. Hij deed de lerarenopleiding en werkt al sinds 1998 met veel genoegen in het voortgezet onderwijs. Voor de klas ontdekte hij de kracht en het plezier van het vertellen. Om die vaardigheid verder te ontwikkelen volgde hij een leerroute bij de Vertelacademie, waar hij begin 2015 afstudeerde met de voorstelling “Om Troje – vader, zoon, Achilles”. Hij treedt veel op op scholen, maar ook in musea, op festivals en in kerken. Daarnaast organiseert hij met andere vertellers huiskamervertellingen, waarbij in de intimiteit van een gewone huiskamer verhalen worden gedeeld.

Pauls repertoire heeft zich inmiddels verder ontwikkeld. De klassieke mythologie blijft zijn specialisme, maar hij vertelt ook erg graag mythen uit andere culturen, fabels, sprookjes, twistverhalen en griezelverhalen.
Vanaf begin 2016 speelt hij zijn nieuwe voorstelling “Dido droomt”, naar de Aeneïs van Vergilius, naast voorstellingen met verhalen uit Ovidius en uit de Egyptische mythologie. In Mythisch met Muziek kan hij zijn mythische ei helemaal kwijt.

www.vertellerpaul.nl