Rob van Heck

Op 9 jarige leeftijd is Rob begonnen met piano spelen. Het plezier hierin had hij al vanaf het begin. Toen hij als 11 jarige de eerste echt klassieke stukken hoorde raakte hij steeds meer in de greep van de muziek. Het werd voor hem gaande weg vanzelfsprekend om naar het conservatorium te gaan.

De keus na de middelbare school viel op het Maastrichts Conservatorium. Rob ging studeren bij Fréderic Meinders. In zijn studietijd leerde hij onder andere Heleen de Witte kennen, met wie hij tot op de dag van vandaag is blijven musiceren. Als fluit-piano duo, maar ook in grotere ensembles.

In Maastricht behaalde Rob de diploma’s docerend en uitvoerend musicus met daarnaast aantekening kamermuziek. Dat laatste is zijn grootste passie geworden.

Naast het lesgeven en werken met veel koren waar hij begeleider van is, is het samen musiceren met collega’s toch wel de rode draad in zijn beroepsleven. Met allerlei kwartetten, trio’s en duo’s heeft hij gespeeld in tal van plaatsen in Nederland, als ook in Engeland, Zweden, Frankrijk, Brazilie en China.

Daar is nu een nieuw project bij gekomen, samen met verteller Paul en fluitiste Heleen. Het wordt ongetwijfeld een boeiende ervaring te ontdekken welke raakvlakken de mythologie heeft met muziek.